Pravila privatnosti

Pravila privatnosti su u skladu sa Općom uredbom o zaštiti podataka Europskog parlamenta i Vijeća broj 2016/679-Uredba te provedbe Opće uredbe o zaštiti podataka opisuju na koji način Paint & Wine, obrt za programiranje, umjetničko stvaralaštvo i druge usluge, vl. Stevo Došen, Zagreb, Vodnikova ulica 10 (dalje u tekstu: Tvrtka ili Paint & Wine) postupa s osobnim podacima koje ste nam pružili tijekom korištenja web stranice www.paintandwine.hr, ali i u nekim drugim slučajevima koji su navdeni u ovim Pravilima privatnosti.


Radi izbjegavanja bilo kakve sumnje, kada Tvrtka zaprima osobne podatke koje ste pružili tijekom korištenja web stranice, ono se smatra voditeljem obrade tih osobnih podataka, osim ako u konkretnom slučaju ne bude određeno drugačije.


Pravila privatnosti primjenjuju se neovisno o tome upotrebljavate li računalo, mobilni telefon, tablet ili drugi uređaj da biste pristupili Internet stranici www.paintandwine.hr.


Krajnji korisnik potvrđuje da su sve diskusije ocjene, komentari i privatne poruke objavljene na Internetskoj stranici www.paintandwine.hr i na Paint & Wine stranicama društvenih mreža, javne, a ne privatne prirode, i da stoga djelatnici tvrtke Paint & Wine, vl. Stevo Došen  mogu nadzirati opisane komunikacije Krajnjih korisnika bez njihovog znanja i eksplicitnog dopuštenja.

Važno je da pozorno pročitate ova Pravila privatnosti jer svaki put kad upotrebljavate naše usluge pristajete na uvjete opisane u ovim Pravilima. 

Ako ne prihvatite uvjete opisane u ovim Pravilima, odnosno ne date privolu za obradu osobnih podataka (ako je ona u konkretnom slučaju potrebna), nećete moći upotrebljavati naše usluge. Paint & Wine može izmijeniti ili dopuniti ova Pravila u svakom trenutku te će se na web stranici Tvrtke uvijek nalaziti posljednja verzija Pravila privatnosti.

Molimo provjerite datum stupanja na snagu objavljen pri vrhu da biste vidjeli kad su Pravila privatnosti zadnji puta ažurirana.

 

1. Obrada osobnih podataka u procesu plaćanja kreditnim i debitnim karticama

1.1 Kartični podaci

Tvrtka ne pohranjuje, ne obrađuje niti prenosi kartične podatke. Tvrtka putem svojih web stranica omogućava preusmjeravanje korisnika/klijenata na web stranice IPG-a (Internet Payment Gatewaya) gdje se obavlja proces plaćanja usluge.

Svi elementi platne forme dostavljaju se klijentu izravno od strane Internet Payment Gatewaya, REDIRECT procesom. IPG zaprima kartične podatke od našeg korisnika i šalje dalje na autorizaciju u banku odnosno procesoru.

 Tvrtka nema kartičnu okolinu unutar svojeg IT sustava, niti na bilo koji način pohranjuje, obrađuje ili prenosi brojeve kartica.

1.2 Izjava o korištenju WSPay-a

Paint & Wine,Vl Stevo Došen (www.paintandwine.hr) koristi WSPay za online plaćanja.

WSPay je siguran sustav za online plaćanje, plaćanje u realnom vremenu, kreditnim i debitnim karticama te drugim načinima plaćanja. WSPay kupcu i trgovcu osiguravaju siguran upis i prijenos upisanih podataka o karticama što podvrđuje i PCI DSS certifikat koji WSPay ima. WSPay koristi SSL certifikat 256 bitne enkripcije te TLS 1.2 kriptografski protokol kao najviše stupnjeve zaštite kod upisa i prijenosa podataka.

2. U koju svrhu Paint & Wine prikuplja i obrađuje osobne podatke? 

Paint & Wine, vl. Stevo Došen obavezuje se pružati zaštitu osobnim podacima kupaca, na način da prikuplja samo nužne, osnovne podatke o kupcima/ korisnicima koji su nužni za ispunjenje naših obveza; informira kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito daje kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici Paint & Wine, vl. Stevo Došen i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

Ne prikupljamo podatke o djeci. Uvjerimo li se kako su takvi podaci preneseni nama bez pristanka roditelja ili skrbnika djece mlađe od 16 godina, uklonit ćemo ih bez odgađanja.

3. Druge web stranice

Paint & Wine nije odgovoran za sve načine i uvjete rada trećih strana.

Paint & Wine prikuplja i obrađuje osobne podatke putem interakcija korisnika na društvenim mrežama kao što su Facebook, Google , Instagram..

Paint & Wine odnosno odgovorne osobe imenovane od Paint & Wine, Vl. Stevo Došen imaju uvid u poruke i/ili objave na spomenutim društvenim mrežama, međutim osobne podatke prikupljene putem istih, osobito one sadržane u porukama, Paint & Wine ne pohranjuje te dodatno ne obrađuje osim u svrhe navedene u ovom dokumentu.

Paint & Wine koristi poslovni profil koristeći usluge Facebook-a, Google-a i Instagrama, a o njihovim Pravilima privatnosti odnosno izjavama o povjerljivosti kao i o načinu na koji oni koriste vaše osobne podatke možete pogledati na:

FACEBOOK ONLINE

https://www.facebook.com/policy.php  

YOUTUBE ONLINE

https://policies.google.com/privacy?hl=hr

INSTAGRAM ONLINE

https://help.instagram.com/519522125107875

 

U slučaju da imate pitanja vezano uz prikupljanje i obradu podataka od strane Facebook-a, YouTubea i/ili Instagrama ili želite ostvariti neko od svojih prava zajamčenih Općom uredbom o zaštiti podataka kontaktirajte:

FACEBOOK IRELAND Ltd., 4 Grand Canal Square, Grand Canal Harbour, Dublin 2, Irska

 

Kontakt službenika za zaštitu podataka:

https://hr-hr.facebook.com/policy.php

https://www.facebook.com/help/

 Ukoliko niste zadovoljni načinom na koji se prikupljaju i obrađuju vaši osobni podaci možete se obratiti vodećem nadzornom tijelu Facebook-a, Irskom povjereniku za zaštitu podataka ili Agenciji za zaštitu osobnih podataka Republike Hrvatske.

 

ZA YOUTUBE:

Google Ireland, Ltd., Gordon House Barrow St, Dublin 4, Ireland

Kontakt službenika za zaštitu podataka:

https://support.google.com/policies/contact/general_privacy_form

Ukoliko niste zadovoljni načinom na koji se prikupljaju i obrađuju vaši osobni podaci možete se obratiti vodećem nadzornom tijelu za YouTube, irskom povjereniku za zaštitu podataka ili Agenciji za zaštitu osobnih podataka Republike Hrvatske.

 

ZA INSTAGRAM:

FACEBOOK IRELAND Ltd., 4 Grand Canal Square, Grand Canal Harbour, Dublin 2, Irska

 

Kontakt službenika za zaštitu podataka:

https://hr-hr.facebook.com/policy.php

https://www.facebook.com/help/contact/540977946302970

Ukoliko niste zadovoljni načinom na koji se prikupljaju i obrađuju vaši osobni podaci možete se obratiti vodećem nadzornom tijelu za Instagram, Irskom povjereniku za zaštitu podataka ili Agenciji za zaštitu osobnih podataka Republike Hrvatske.

4.Kakva prava na privatnost imate?

Imajte na umu da u bilo kojem trenutku imate pravo od Paint & Wine-a  zatražiti sljedeće:

4.1 da vam omogući pristup vašim osobnim podacima

Paint & Wine možete pitati koje vaše osobne podatke koristi, a možete i tražiti pristup tim osobnim podacima. Imate pravo znati svrhu obrade, koje kategorije vaših osobnih podataka čuvamo, tijela ili kategorije tijela s kojima vaše osobne podatke dijelimo, razdoblje zadržavanja podataka, kao i izvor podataka u slučaju kada se podaci neizravno prikupljaju.

Možete nas kontaktirati ukoliko želite kopiju nekih ili svih osobnih podataka koje čuvamo o vama.

4.2  zatražiti ispravak pogrešnih podataka

Želimo da su vaše osobne informacije točne i ažurne. Možete nas tražiti da ispravimo ili uklonimo informacije koje mislite da su netočne ili zastarjele.

4.3 zatražiti brisanje osobnih podataka

Možete tražiti od Paint & Wine-a da zaustavi obradu ili da provede brisanje Vaših osobnih podataka. Ukoliko vaše osobne podatke trebamo za obavljanje neke ugovorne obveze prema vama, Paint & Wine bi mogao prestati biti sposoban za izvođenje takvih ugovornih obveza. Također, ukoliko su vaši osobni podaci potrebni kako bi mogli ostvariti određene zakonske obveze (npr. porezne obveze), vaš zahtjev se možda neće moći ostvariti.

4.4. podnijeti prigovor na način kako koristimo vaše podatke

Imate pravo na prigovor o obradi osobnih podataka koja se temelji na pravnoj osnovi koju Paint & Wine smatra legitimnom.

Ukoliko niste zadovoljni kako smo prikupili ili upotrijebili vaše osobne podatke, možete podnijeti formalnu pritužbu Agenciji za zaštitu osobnih podataka.

5. Izmjene Pravila privatnosti

Ova Pravila privatnosti, Paint & Wine može izmijeniti u bilo kojem trenutku objavljivanjem izmijenjenog teksta Pravila privatnosti na Paint & Wine Internet stranici. Zato pozivamo sve  Korisnike ili Kupce da povremeno pregledaju ova Pravila privatnosti na kojoj će biti datum ažuriranja istih. Ukoliko se Kupac ili Korisnik ne slaže s ovom Izjavom o privatnosti, upućujemo Kupca i Korisnika da napusti te ne pristupa i ne koristi Internetsku stranicu paintandwine.hr    

Izmjena izjave o privatnosti stupa na snagu odmah nakon objave na Internetskoj stranici www.paintandwine.hr

6. Kolačići

Ako napišete komentar na našoj web-stranici, možete odabrati spremanje imena, adrese e-pošte i web-stranice u kolačiće. To vam olakšava ponovno komentiranje, da ne morate ponovno unositi te informacije. Ovi kolačići traju godinu dana.

Ako posjetite našu stranicu za prijavu, postavit ćemo privremeni kolačić kako bismo utvrdili prihvaća li vaš preglednik kolačiće. Ovaj kolačić ne sadrži osobne podatke i briše se kada ugasite preglednik.

Kada se prijavite, također ćemo postaviti nekoliko kolačića kako bismo sačuvali vaše podatke o prijavi i vaše postavke zaslona. Kolačići prijave traju dva dana, a kolačići postavki zaslona traju godinu dana. Ako odaberete “Zapamti me”, vaša prijava će trajati dva tjedna. Ako se odjavite s računa, kolačići prijave biti će uklonjeni.

Ako uredite ili objavite članak, dodatni kolačić biti će spremljen u vašem pregledniku. Ovaj kolačić ne sadrži osobne podatke i samo ukazuje na ID objave članka koji ste upravo uredili. Kolačić istekne nakon 1 dana.

7. Ugrađeni sadržaj s drugih web-stranica

Članci na ovoj web-stranici mogu sadržavati ugrađeni sadržaj (npr. video, slike, članke, itd.). Ugrađeni sadržaj sa drugih web-stranica ponaša se istovjetno kao da je posjetitelj posjetio tu drugu web-stranicu.

Ove web-stranice možda prikupljaju podatke o vama, koriste kolačiće, imaju ugrađeno dodatno praćenje od trećih strana, i nadgledaju vašu interakciju s tim ugrađenim sadržajem, uključujući praćenje vaše interakcije s ugrađenim sadržajem ako imate račun i prijavljeni ste na web-stranici.

8. S kime dijelimo vaše podatke

Ako zatražite ponovno postavljanje lozinke, vaša IP adresa bit će uključena u poruku e-pošte za ponovno postavljanje.

9. Koliko dugo čuvamo vaše podatke

Ako napišete komentar, komentar i njegovi meta podaci su sačuvani zauvijek. To je zato da možemo automatski prepoznati i odobriti buduće komentare, umjesto da ih držimo na čekanju za odobrenje.

Za korisnike koji se registriraju na našoj web-stranici (ako ih ima), mi također pohranjujemo osobne podatke koje navedu u njihovim korisničkim profilima, Svi korisnici mogu vidjeti, urediti, ili obrisati svoje osobne podatke u bilo koje vrijeme ( osim što ne mogu promijeniti svoje korisničko ime). Administratori web-stranice također mogu vidjeti i urediti te informacije.

10. Koja prava imate nad svojim podacima

Ako imate račun na ovoj web-stranici, ili ste pisali komentare, možete zatražiti primanje izvozne datoteke osobnih podataka koje imamo o vama, uključujući sve podatke koje ste nam dostavili. Također možete zatražiti brisanje svih osobnih podataka koje imamo o vama. Ovo ne uključuje bilo koje podatke koje smo obavezni držati za administrativne, pravne ili sigurnosne namjene.

11.Gdje šaljemo vaše podatke

Komentari posjetitelja mogu se provjeriti putem automatske usluge za otkrivanje neželjene pošte.

Shopping Cart