Pravila privatnosti

Pravila privatnosti su u skladu sa Općom uredbom o zaštiti podataka Europskog parlamenta i Vijeća broj 2016/679-Uredba te provedbe Opće uredbe o zaštiti podataka opisuju na koji način Paint & Wine, obrt za programiranje, umjetničko stvaralaštvo i druge usluge, vl. Stevo Došen, Zagreb, Vodnikova ulica 10 (dalje u tekstu: Tvrtka ili Paint & Wine) postupa s osobnim podacima koje ste nam pružili tijekom korištenja web stranice www.paintandwine.hr, ali i u nekim drugim slučajevima koji su navdeni u ovim Pravilima privatnosti.

Radi izbjegavanja bilo kakve sumnje, kada Tvrtka zaprima osobne podatke koje ste pružili tijekom korištenja web stranice, ono se smatra voditeljem obrade tih osobnih podataka, osim ako u konkretnom slučaju ne bude određeno drugačije.

Pravila privatnosti primjenjuju se neovisno o tome upotrebljavate li računalo, mobilni telefon, tablet ili drugi uređaj da biste pristupili Internet stranici www.paintandwine.hr.

Krajnji korisnik potvrđuje da su sve diskusije ocjene, komentari i privatne poruke objavljene na Internetskoj stranici www.paintandwine.hr i na Paint & Wine stranicama društvenih mreža, javne, a ne privatne prirode, i da stoga djelatnici tvrtke Paint & Wine, vl. Stevo Došen  mogu nadzirati opisane komunikacije Krajnjih korisnika bez njihovog znanja i eksplicitnog dopuštenja.

Važno je da pozorno pročitate ova Pravila privatnosti jer svaki put kad upotrebljavate naše usluge pristajete na uvjete opisane u ovim Pravilima. 

Ako ne prihvatite uvjete opisane u ovim Pravilima, odnosno ne date privolu za obradu osobnih podataka (ako je ona u konkretnom slučaju potrebna), nećete moći upotrebljavati naše usluge. Paint & Wine može izmijeniti ili dopuniti ova Pravila u svakom trenutku te će se na web stranici Tvrtke uvijek nalaziti posljednja verzija Pravila privatnosti.

Molimo provjerite datum stupanja na snagu objavljen pri vrhu da biste vidjeli kad su Pravila privatnosti zadnji puta ažurirana.

1. Obrada osobnih podataka u procesu plaćanja kreditnim i debitnim karticama

1.1 Kartični podaci

Tvrtka ne pohranjuje, ne obrađuje niti prenosi kartične podatke. Tvrtka putem svojih web stranica omogućava preusmjeravanje korisnika/klijenata na web stranice IPG-a (Internet Payment Gatewaya) gdje se obavlja proces plaćanja usluge.

Svi elementi platne forme dostavljaju se klijentu izravno od strane Internet Payment Gatewaya, REDIRECT procesom. IPG zaprima kartične podatke od našeg korisnika i šalje dalje na autorizaciju u banku odnosno procesoru.

 Tvrtka nema kartičnu okolinu unutar svojeg IT sustava, niti na bilo koji način pohranjuje, obrađuje ili prenosi brojeve kartica.

1.2 Izjava o korištenju MonriPay

Pri plaćanju na našoj web trgovini koristite MonriPay – napredni sustav za siguran prihvat platnih kartica putem interneta.

Monri osigurava potpunu tajnost Vaših kartičnih podataka već od trenutka kada ih upišete u Monri platni formular. Platni podaci prosljeđuju se šifrirano od Vašeg web preglednika do banke koja je izdala Vašu karticu. Naša trgovina nikada ne dolazi u kontakt s cjelovitim podacima o Vašoj platnoj kartici. Također, podaci su nedostupni čak i djelatnicima Monri sustava. Izolirana jezgra samostalno prenosi i upravlja osjetljivim podacima, čuvajući ih pri tom potpuno sigurnima.

Monri Info sve prikupljene informacije smatra bankovnom tajnom i tretira ih u skladu s tim. Informacije se koriste isključivo u svrhe za koje su namijenjene. Vaši osjetljivi podaci u potpunosti su sigurni, a njihova privatnost zajamčena je najmodernijim zaštitnim mehanizmima. Prikupljaju se samo podaci nužni za obavljanje posla sukladno propisanim zahtjevnim procedurama za on-line plaćanje.

Sigurnosne kontrole i operativne procedure primijenjene na našu infrastrukturu osiguravaju trenutnu pouzdanost Monri sustava. Uz to održavanjem stroge kontrole pristupa, redovitim praćenjem sigurnosti i dubinskim provjerama za sprječavanje ranjivosti mreže te planskim provođenjem odredbi o informacijskoj sigurnosti trajno održavaju i unaprjeđuju stupanj sigurnosti sustava zaštitom Vaših kartičnih podataka.

2. U koju svrhu Paint & Wine prikuplja i obrađuje osobne podatke? 

Paint & Wine, vl. Stevo Došen obavezuje se pružati zaštitu osobnim podacima kupaca, na način da prikuplja samo nužne, osnovne podatke o kupcima/ korisnicima koji su nužni za ispunjenje naših obveza; informira kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito daje kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici Paint & Wine, vl. Stevo Došen i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

Ne prikupljamo podatke o djeci. Uvjerimo li se kako su takvi podaci preneseni nama bez pristanka roditelja ili skrbnika djece mlađe od 16 godina, uklonit ćemo ih bez odgađanja.

3. Druge web stranice

Paint & Wine nije odgovoran za sve načine i uvjete rada trećih strana.

Paint & Wine prikuplja i obrađuje osobne podatke putem interakcija korisnika na društvenim mrežama kao što su Facebook, Google , Instagram..

Paint & Wine odnosno odgovorne osobe imenovane od Paint & Wine, Vl. Stevo Došen imaju uvid u poruke i/ili objave na spomenutim društvenim mrežama, međutim osobne podatke prikupljene putem istih, osobito one sadržane u porukama, Paint & Wine ne pohranjuje te dodatno ne obrađuje osim u svrhe navedene u ovom dokumentu.

Paint & Wine koristi poslovni profil koristeći usluge Facebook-a, Google-a i Instagrama, a o njihovim Pravilima privatnosti odnosno izjavama o povjerljivosti kao i o načinu na koji oni koriste vaše osobne podatke možete pogledati na:

FACEBOOK ONLINEhttps://www.facebook.com/policy.php  
YOUTUBE ONLINEhttps://policies.google.com/privacy?hl=hr
INSTAGRAM ONLINEhttps://help.instagram.com/519522125107875

U slučaju da imate pitanja vezano uz prikupljanje i obradu podataka od strane Facebook-a, YouTubea i/ili Instagrama ili želite ostvariti neko od svojih prava zajamčenih Općom uredbom o zaštiti podataka kontaktirajte:

FACEBOOK IRELAND Ltd., 4 Grand Canal Square, Grand Canal Harbour, Dublin 2, Irska
Kontakt službenika za zaštitu podataka:https://hr-hr.facebook.com/policy.phphttps://www.facebook.com/help/
 Ukoliko niste zadovoljni načinom na koji se prikupljaju i obrađuju vaši osobni podaci možete se obratiti vodećem nadzornom tijelu Facebook-a, Irskom povjereniku za zaštitu podataka ili Agenciji za zaštitu osobnih podataka Republike Hrvatske.
ZA YOUTUBE:Google Ireland, Ltd., Gordon House Barrow St, Dublin 4, Ireland
Kontakt službenika za zaštitu podataka:https://support.google.com/policies/contact/general_privacy_form
Ukoliko niste zadovoljni načinom na koji se prikupljaju i obrađuju vaši osobni podaci možete se obratiti vodećem nadzornom tijelu za YouTube, irskom povjereniku za zaštitu podataka ili Agenciji za zaštitu osobnih podataka Republike Hrvatske.
ZA INSTAGRAM:FACEBOOK IRELAND Ltd., 4 Grand Canal Square, Grand Canal Harbour, Dublin 2, Irska
Kontakt službenika za zaštitu podataka:https://hr-hr.facebook.com/policy.phphttps://www.facebook.com/help/contact/540977946302970
Ukoliko niste zadovoljni načinom na koji se prikupljaju i obrađuju vaši osobni podaci možete se obratiti vodećem nadzornom tijelu za Instagram, Irskom povjereniku za zaštitu podataka ili Agenciji za zaštitu osobnih podataka Republike Hrvatske.

4. Kakva prava na privatnost imate?

Imajte na umu da u bilo kojem trenutku imate pravo od Paint & Wine-a  zatražiti sljedeće:

4.1 da vam omogući pristup vašim osobnim podacima

Paint & Wine možete pitati koje vaše osobne podatke koristi, a možete i tražiti pristup tim osobnim podacima. Imate pravo znati svrhu obrade, koje kategorije vaših osobnih podataka čuvamo, tijela ili kategorije tijela s kojima vaše osobne podatke dijelimo, razdoblje zadržavanja podataka, kao i izvor podataka u slučaju kada se podaci neizravno prikupljaju.

Možete nas kontaktirati ukoliko želite kopiju nekih ili svih osobnih podataka koje čuvamo o vama.

4.2  zatražiti ispravak pogrešnih podataka

Želimo da su vaše osobne informacije točne i ažurne. Možete nas tražiti da ispravimo ili uklonimo informacije koje mislite da su netočne ili zastarjele.

4.3 zatražiti brisanje osobnih podataka

Možete tražiti od Paint & Wine-a da zaustavi obradu ili da provede brisanje Vaših osobnih podataka. Ukoliko vaše osobne podatke trebamo za obavljanje neke ugovorne obveze prema vama, Paint & Wine bi mogao prestati biti sposoban za izvođenje takvih ugovornih obveza. Također, ukoliko su vaši osobni podaci potrebni kako bi mogli ostvariti određene zakonske obveze (npr. porezne obveze), vaš zahtjev se možda neće moći ostvariti.

4.4. podnijeti prigovor na način kako koristimo vaše podatke

Imate pravo na prigovor o obradi osobnih podataka koja se temelji na pravnoj osnovi koju Paint & Wine smatra legitimnom.

Ukoliko niste zadovoljni kako smo prikupili ili upotrijebili vaše osobne podatke, možete podnijeti formalnu pritužbu Agenciji za zaštitu osobnih podataka.

5. Izmjene Pravila privatnosti

Ova Pravila privatnosti, Paint & Wine može izmijeniti u bilo kojem trenutku objavljivanjem izmijenjenog teksta Pravila privatnosti na Paint & Wine Internet stranici. Zato pozivamo sve  Korisnike ili Kupce da povremeno pregledaju ova Pravila privatnosti na kojoj će biti datum ažuriranja istih. Ukoliko se Kupac ili Korisnik ne slaže s ovom Izjavom o privatnosti, upućujemo Kupca i Korisnika da napusti te ne pristupa i ne koristi Internetsku stranicu paintandwine.hr    

Izmjena izjave o privatnosti stupa na snagu odmah nakon objave na Internetskoj stranici www.paintandwine.hr

6. Kolačići

Ako napišete komentar na našoj web-stranici, možete odabrati spremanje imena, adrese e-pošte i web-stranice u kolačiće. To vam olakšava ponovno komentiranje, da ne morate ponovno unositi te informacije. Ovi kolačići traju godinu dana.

Ako posjetite našu stranicu za prijavu, postavit ćemo privremeni kolačić kako bismo utvrdili prihvaća li vaš preglednik kolačiće. Ovaj kolačić ne sadrži osobne podatke i briše se kada ugasite preglednik.

Kada se prijavite, također ćemo postaviti nekoliko kolačića kako bismo sačuvali vaše podatke o prijavi i vaše postavke zaslona. Kolačići prijave traju dva dana, a kolačići postavki zaslona traju godinu dana. Ako odaberete “Zapamti me”, vaša prijava će trajati dva tjedna. Ako se odjavite s računa, kolačići prijave biti će uklonjeni.

Ako uredite ili objavite članak, dodatni kolačić biti će spremljen u vašem pregledniku. Ovaj kolačić ne sadrži osobne podatke i samo ukazuje na ID objave članka koji ste upravo uredili. Kolačić istekne nakon 1 dana.

7. Ugrađeni sadržaj s drugih web-stranica

Članci na ovoj web-stranici mogu sadržavati ugrađeni sadržaj (npr. video, slike, članke, itd.). Ugrađeni sadržaj sa drugih web-stranica ponaša se istovjetno kao da je posjetitelj posjetio tu drugu web-stranicu.

Ove web-stranice možda prikupljaju podatke o vama, koriste kolačiće, imaju ugrađeno dodatno praćenje od trećih strana, i nadgledaju vašu interakciju s tim ugrađenim sadržajem, uključujući praćenje vaše interakcije s ugrađenim sadržajem ako imate račun i prijavljeni ste na web-stranici.

8. S kime dijelimo vaše podatke

Ako zatražite ponovno postavljanje lozinke, vaša IP adresa bit će uključena u poruku e-pošte za ponovno postavljanje.

9. Koliko dugo čuvamo vaše podatke

Ako napišete komentar, komentar i njegovi meta podaci su sačuvani zauvijek. To je zato da možemo automatski prepoznati i odobriti buduće komentare, umjesto da ih držimo na čekanju za odobrenje.

Za korisnike koji se registriraju na našoj web-stranici (ako ih ima), mi također pohranjujemo osobne podatke koje navedu u njihovim korisničkim profilima, Svi korisnici mogu vidjeti, urediti, ili obrisati svoje osobne podatke u bilo koje vrijeme ( osim što ne mogu promijeniti svoje korisničko ime). Administratori web-stranice također mogu vidjeti i urediti te informacije.

10. Koja prava imate nad svojim podacima

Ako imate račun na ovoj web-stranici, ili ste pisali komentare, možete zatražiti primanje izvozne datoteke osobnih podataka koje imamo o vama, uključujući sve podatke koje ste nam dostavili. Također možete zatražiti brisanje svih osobnih podataka koje imamo o vama. Ovo ne uključuje bilo koje podatke koje smo obavezni držati za administrativne, pravne ili sigurnosne namjene.

11. Gdje šaljemo vaše podatke

Komentari posjetitelja mogu se provjeriti putem automatske usluge za otkrivanje neželjene pošte.

12. Obaveze krajnjeg korisnika ( kupca ) pri kupnji ulaznica

12.1 Krajnji korisnik  kupovinom ulaznice za bilo koji od evenata / radionica /  događanja prihvaća uvjete kao  i pravila ponašanja na mjestu održavanja koje Paint & Wine određuje.

12.2 Isključeno je pravo na jednostrani raskid kod ugovora sklopljenih na daljinu (online)

Budući da usluge predstavljaju usluge iz članka 79. t. 12. Zakona o zaštiti potrošača, i to usluge vezane uz slobodno vrijeme kod kojih je pružanje usluge ugovoreno na određeni dan ili u određenom razdoblju, obavještavamo Vas kako ne ostvarujete pravo na jednostrani raskid ugovora sklopljenog na daljinu iz članka 72. Zakona o zaštiti potrošača.

12.3 Sve internet narudžbe ulaznica su obavezujuće i uz obvezu plaćanja te ne mogu biti otkazane ili izmijenjene.

Pojašnjenje: povrat i zamjena ulaznice nakon kupnje nije moguć.

12.4 Kupac nema pravo na naknadu za neiskorištenu ili djelomično iskorištenu (zbog zakašnjenja) ili za izgubljenu ulaznicu.

U slučaju kašnjenja na događaj Organizator će sačuvati mjesto koje je kupac rezervirao i platio.

12.5 U slučaju prenošenja ulaznice sa kupca na treću osobu, ova Pravila privatnosti i uvjeti korištenja
se prenose i primjenjuju na svakodobnog imatelja odnosne ulaznice, kao i na osobu koja u odnosnom trenutku koristi, rezervira, naručuje, kupuje ili stječe uslugu, odnosno nalazi se u prostorijama Paint & Wine-a. Kupac je obvezan ukazati osobi kojoj prenosi ulaznicu na odredbe ovih Pravila privatnosti i uvjeti korištenja.

12.6 Pušenje je strogo zabranjeno u prostorijama Paint & Wine.

U prostorima Paint & Wine -a zabranjena je upotreba elektronske cigarete (e-cigarete) i sličnih proizvoda.

12.7 U dvorane nije dopušteno unositi hranu i piće osim ako nije dopušteno od strane organizatora tj. Paint & Wine -a.

12.8 Napuštanjem mjesta studija Paint & Wine –a ulaznica prestaje važiti ukoliko Organizator nije odredio drugačije; zbog nepoštivanja pravila ponašanja i zloupotrebe ulaznice posjetitelj može biti udaljen sa mjesta događanja bez prava na bilo kakvu naknadu.

Paint & Wine  može odbiti ispunjenje obveza iz Ulaznice ako utvrdi da je ista  krivotvorena ili da je njezina valjanost istekla ili da je Ulaznica tako uništena da je nemoguće utvrditi njezin sadržaj.

Ulaznicu nije moguće koristiti u svrhe reklamiranja ili promocije proizvoda ili usluga koje na tržište stavlja bilo koja treća osoba, osim u slučaju prethodnog pisanog pristanka izdavatelja Ulaznice.

Posjednik ulaznice  ili poklon bona odgovoran je za korištenje i sigurno čuvanje istog. Izdavatelj istih neće biti odgovoran niti će izvršiti zamjenu ulaznice  u slučaju krađe, gubitka ili oštećenja istog.

12.9 Pitanja oko ispravnosti ponude i poništavanja

Kupac je dužan u roku od dva dana obavijestiti Paint & Wine o nepovezanoj uplati – ukoliko se ona ne poveže automatski – kako bi se moglo pravovremeno poduzeti potrebne akcije.

Ukoliko je kupac  (Krajnji korisnik ) uplatio nakon što je ponuda prestala vrijediti i ako u tom slučaju više nema raspoloživih ulaznica u prodaji – Paint & Wine će vratiti novac uz zadržavanje troškova obrade i povrata.

13. Poklon bon – kupon

Objavom ovih “Pravila privatnosti i uvjeti korištenja” svaki je kupac suglasan da kupnjom od Paint & Wine, Vl Stevo Došen, OIB: 11059042165 ,  poklon bona ( kupon ) prihvaća i Pravila privatnosti i uvjeti korištenja te način poslovanja poklon bonovima koji je utvrđen ovim “Pravila privatnosti i uvjeti korištenja”.

Molimo Vas da ove “Pravila privatnosti i uvjeti korištenja” čuvate do isteka važenja poklon bona.

Poklon bon se ne izdaje na ime, stoga je može koristiti njezin posjednik.
Molimo Vas da uslijed prenošenja poklon bona  na treću osobu toj osobi uručite i ove “Pravila privatnosti i uvjeti korištenja”.

13.1 Sva plaćanja bit će izvršena u hrvatskoj valuti. Iznos naplaćen na vašem računu kreditne kartice pretvara se u vašu lokalnu valutu prema tečaju udruga kreditnih kartica.

13.2 Rok trajanja poklon bona

Poklon bon je važeći 6 mjeseca od datuma kupnje.

Nakon isteka posljednjeg dana važenja bona, poklon bon će biti poništen te se više ne može obnoviti, ne može se koristiti za kupnju, niti se može tražiti povrat novca. Posjednik poklon bona je dužan voditi računa o datumu isteka poklon bona.

13.3. Gubitak poklon bona.

Posjednik poklon bona odgovoran je za korištenje i sigurno čuvanje istog. Izdavatelj poklon bona neće biti odgovoran niti će izvršiti zamjenu poklon bona u slučaju krađe, gubitka ili oštećenja istog.

13.4 Korištenje poklon bona u svrhu reklamiranja ili promocije proizvoda ili usluga

Poklon bon nije moguće koristiti u svrhe reklamiranja ili promocije proizvoda ili usluga koje na tržište stavlja bilo koja treća osoba, osim u slučaju prethodnog pisanog pristanka izdavatelja poklon bona.

13.5 Povrat poklon bona

Poklon bon se ne može zamijeniti za novac niti vratiti.

13.6 Ispunjenje obaveza od strane Paint & Wine -a

Paint & Wine može odbiti ispunjenje obveza iz poklon bona  ako utvrdi da je poklon bon krivotvoren ili da je njegova valjanost istekla ili da je bon tako uništena da je nemoguće utvrditi njegov sadržaj

  1. Za kupnju poklon bona ne odobrava se nikakav popust.
  2. Nakon kupnje ulaznice poklon bonom ne može se promijeniti datum tj. Event / radionica za koji je ista kupljena s poklon bonom i ne dolaskom isti kao takav prestaje važiti.

14. Nepredvidive situacije – Obaveze Paint & Wine, Vl. Stevo Došen

U slučaju otkazivanja ili promjene rasporeda eventa ili/i u slučaju prekida eventa zbog nepredvidivih okolnosti, izdanu ulaznicu je moguće: zamijeniti ulaznicom za drugi event po izboru kupca ili poklon bonom. Ulaznice je moguće zamijeniti isključivo komunikacijom putem službene e-mail adrese info@paintandwine.hr uz predočenje ulaznice za neodržan event/radionicu.

15. Ostalo

15.1 Unošenje oružja ili  neke druge zakonom zabranjene predmete (opijate i sl.), digitalnih foto aparata i sličnih uređaja za snimanje slike ili zvuka nije dozvoljeno.

15.2 Uvođenje životinja (bilo koje vrste) u dvorane nije dozvoljeno, uz iznimku pasa vodiča za slijepe osobe i osobe s posebnim potrebama. Psi vodiči za slijepe osobe i osobe s posebnim potrebama mogu prisustvovati  usluzi uz preduvjet da imaju brnjicu i da su na povodcu i uz pokaz iskaznice/putovnice kojom se dokazuje da je pas obučen za psa vodiča. Za njih se ne plaća naknada.

15.3 Posjetitelj eventa / radionica pristaje da kao dio publike bude sniman zvučno i slikovno bez ograničenja.

16. Opće odredbe

Sve sporove nastale vezano za ove uvjete i njihovu valjanost ugovorne strane riješiti će i sporazumno, a ako to nije moguće, tada ugovaraju nadležnost stvarno nadležnog suda u Zagrebu.

17. Prigovor / Žalba

Pisan prigovor/ žalbu možete dostaviti na našu email adresu: info@paintandwine.hr ili poštom na:

Paint & Wine, Vl. Stevo Došen, Zrinjevac 10, 10 000 Zagreb

Sukladno članku 10. stavku 5. Zakona o zaštiti potrošača

Kako bi Paint & Wine potvrdio primitak pisanog prigovora, a zatim i na isti odgovorio, korisnik treba navesti točne podatke za primitak istoga.